e
Banner

Etiketler: karbon emisyonu



IATA’dan hava kargoyu öne çıkaracak 4’lü formül!


Yayın: 19-03-2013
Kategori: Havayolu

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) hava kargoya öncelik verilmesi ve sektörün rekabet gücünün artırılması için havayolu şirketlerini teşvik ediyor. IATA CEO’su Tony Tyler bu doğrultuda sektöre 4 maddelik öneri sunuyor…




Gefco Türkiye, Rusya’ya Denizyolu Kampanyası Başlattı



GEFCO Türkiye, Rusya ve Gürcistan ile Ukrayna gibi çevre ülkelerini kapsayan yeni bir denizyolu taşıma kampanyası başlattı.





Unilever ürünleri 1.5 milyar km yol kat ediyor



“Sürdürülebilirlik, kurulduğumuz günden bu yana DNA’mızda yer alan bir olgu” diyen UnileverTürkiye, İsrail, Orta Asya ve İran Tedarik Zincirinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nihal Temur, açıkladıkları Sürdürülebilir Yaşam Planı’na göre düşük emisyonlu araçlar kullanarak, alternatif taşıma modlarını devreye sokarak ve enerji verimliliğini artırarak 2020 yılına kadar global lojistik ağlarındaki CO2 salımını 2010 seviyesinde tutmayı amaçladıklarını vurguluyor.





Polisan tedarik zincirini başarıya boyadı



Polisan, Tedarik Zinciri Dönüşümü (SCM) modülüyle, kurumsal yazılım ve uygulama alanında faaliyet gösteren SAP’tan aldığı ödülle lojistik süreçlerdeki başarısını kanıtladı. Polisan’ın Tedarik Zinciri Direktörü Kadriye Bayraktar, bu modülle sipariş karşılama oranlarını artırırken, termin sürelerini daha da kısalttıklarını söylüyor. 




RCL Türkiye yeşil bir dünyaya demir ağlarla bağlıyor


Yayın: 27-07-2015
Kategori: Yeşil Lojistik

Dünya üzerindeki karbon emisyonunun yaklaşık %25 'inin lojistik ve taşıma işlemlerinden kaynaklandığına dikkat çeken Rail Cargo Logistics (RCL) Türkiye Satış Müdürü Pervin Altındağ, bu anlamda karbon emisyonun azaltılmasına ve çevrenin korunmasına önemli bir katkı sunan demiryolu bağlantılı intermodal taşımacılık hizmetleriyle önemli bir alternatif yarattıklarını söylüyor. 





DKV’den ‘Yeşil Misyon' atağı


Yayın: 12-02-2021
Kategori: Karayolu

Mobilite hizmetleri sunan DKV Euro Service, sürdürülebilirlik alanında önemli adımları içeren ‘Yeşil Misyon’ programını uygulamaya koydu.  Bu program kapsamında DKV 2023’e kadar karbon emisyonunu azaltarak iklime olumlu katkıda bulunan bir kurum olmayı, 2030’a kadar 250.000 sözleşmeli ortağına karbondioksit salınımlarını %30 azaltmaları için destek olmayı, sürdürülebilir ürün ve hizmet portföyünü genişletmeyi amaçlıyor.
 




Hubtic şirketlerin lojistik kaynaklı emisyonlarını ölçüp raporlayacak



Dijital lojistik şirketi Hubtic, şirketlerin lojistik faaliyetlerinden kaynaklanan karbon emisyonlarının izlenmesi, ölçülmesi ve raporlanması için İngiltere merkezli teknoloji şirketi Pledge ile iş birliği yaptı. Kara yolu, deniz yolu ve Ro-Ro taşımacılıkta bu hizmeti sunmaya başladıklarını söyleyen Hubtic CEO’su Abdullah Cansu, “Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında şirketler artık sürdürülebilirliği odağına alan ve bu alandaki faaliyetlerini raporlayabilen tedarikçileri tercih edecek. Biz de bu iş birliği ile şirketleri hem çevreci taşımacılık tiplerine yönlendiriyoruz hem de Kapsam 3 emisyonları sürecini onlar adına yönetiyoruz” dedi.